Resultaten voor oostenrijk

oostenrijk
Geschiedenis van Oostenrijk Wikipedia.
Keizerrijk Oostenrijk 1804-1867 bewerken brontekst bewerken. Zie keizerrijk Oostenrijk voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Het keizerrijk Oostenrijk ontstond in 1804 toen keizer Frans II van het Heilige Roomse Rijk zichzelf tot erfelijk keizer uitriep over de gebieden die tot de Habsburgse monarchie behoorden.
Keizerrijk Oostenrijk Wikipedia.
Om de status van zijn dynastie veilig te stellen nam hij voor de Habsburgse erflanden de titel van Keizer van Oostenrijk aan, waarmee hij een historische realiteit, de samengestelde Habsburgse monarchie functioneerde al meer dan 200 jaar als zodanig, juridisch bevestigde.
Lijst van steden en plaatsen in Oostenrijk Wikipedia.
Externe links bewerken brontekst bewerken. en Kaart met steden van Oostenrijk. de Database met bewoonde plaatsen in Oostenrijk. Plaats in Oostenrijk. Lijsten van grote steden naar land. Vind een artikel. Hulp en contact. Links naar deze pagina. Deze pagina citeren.
Vakantie in Oostenrijk De officiële reisgids voor Oostenrijk.
Dromen van de winter in Oostenrijk. Skiën op perfect geprepareerde pistes, toerskiën, snowboarden of een wandeling met sneeuwschoenen.We hopen je snel weer te zien in wintersportparadijs Oostenrijk zodra het weer mag. Droom je mee? Het laatste nieuws over de Corona situatie in Oostenrijk.
Oostenrijk Wikipedia.
De geschiedenis van Oostenrijk gaat terug tot de Romeinse tijd, maar het huidige Oostenrijk is een overblijfsel van het Keizerrijk Oostenrijk, dat in de 19e eeuw tot de Europese grote mogendheden behoorde. Het land was van 1867 tot 1918 onderdeel van de dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije en na de kortstondige Republiek Duits-Oostenrijk ontstond in 1919 de Eerste Oostenrijkse Republiek.

Contacteer ons